Kinderalimentatie

Als u kinderen heeft, bent u verplicht om in de kosten van hun verzorging en opvoeding te voorzien. Dit geldt zowel als u uit elkaar gaat, maar ook als u nooit heeft samengewoond. Om kinderalimentatie te kunnen berekenen, wordt allereerst de behoefte van de kinderen vastgesteld aan de hand van het voormalig gezinsinkomen. Als u nooit heeft samengewoond, wordt de gemiddelde behoefte berekend. Vervolgens dienen beide ouders naar rato van draagkracht in deze behoefte te voorzien. Hierbij wordt rekening gehouden met ieders inkomen, een eventueel ontvangen kindergebonden budget en met de duur van het verblijf van de kinderen bij ieder van de ouders. Laat nauwkeurig en in uw voordeel kinderalimentatie berekenen door mr. Eugène van Hemert. Hij is jarenlang kinderalimentatie advocaat in Alkmaar en omgeving.

 

De voordelen van Advocatenkantoor Rembrandtkwartier

  • Ook beschikbaar in het weekend en in de avonduren
  • Kantoor aan huis. Informeel en lagere tarieven
  • Ruim 30 jaar ervaring in echtscheidingen en alimentaties

 

Bel of mail Mr. Eugène van Hemert: ☎ 072-5129585 📱 06-12096321 📧 info@ak-rk.nl

 

Kinderalimentatie laten berekenen

Omdat mr. Eugène van Hemert ook erg van rekenen houdt, besteedt hij een deel van zijn werktijd aan alimentatieprocedures voor een partij. Meestal gaat dit om de vaststelling van kinderalimentatie, dan wel om het voeren van verweer wanneer door de wederpartij ten onrechte om een té hoge kinderalimentatie wordt verzocht. ln beide gevallen staat voorop dat Eugène van Hemert aan de hand van schriftelijke bewijsstukken uw verhaal bij de rechter naar voren brengt.

 

Kinderalimentatie laten berekenen of laten herberekenenHerberekenen van kinderalimentatie

Er zijn diverse scenario’s die tot gevolg kunnen hebben dat de kinderalimentatie opnieuw berekend moet worden. Immers, de financiële situatie van de ouder(s) kan veranderen. Als het inkomen van een ouder wijzigt, dan kan dit een reden zijn om de hoogte van de kinderalimentatie aan te passen. Immers, de draagkracht van deze ouder verandert. Ook een eventuele wijziging in het verblijf van de kinderen bij de ouders kan leiden tot een wijziging. Als een kind gaat werken of studeren, waarbij sprake is van studiefinanciering, dan kan dit ook invloed hebben op de hoogte van de kinderalimentatie. Naast bovenstaande aangegeven wijzigingssituaties, wordt de kinderalimentatie wettelijk elk jaar verhoogd met het dan geldende indexatiepercentage.

 

Kosten kinderalimentatie berekenen

Echtscheidingsadvocaat en scheidingsbemiddelaar Mr. Eugène van Hemert heeft kantoor aan huis (Alkmaar). Daardoor zijn de kosten van het berekenen van kinderalimentatie een stuk lager dan bij grote advocatenkantoren. Bovendien creëert het een prettige en informele sfeer en kunt u bij Eugène van Hemert terecht in de avonduren en in het weekend. Meer weten over de mogelijkheden en kosten? Bel voor een oriënterend gesprek: 06-12096321.